Wisky: en dat is zwemmen en dat is badderen

Categorie: Wisky, onze labrador Gepubliceerd: zaterdag 02 april 2011 Geschreven door Kuiko
(Leestijd: 2 - 4 minuten)

En dat is zwemmen! En dat is badderen!

zaterdag 2 april, middag

Hallo allemaal. Vandaag mijn eerste nieuwe verhaaltje op de nieuwe website van baasje.

Nou en óf ik wat te vertellen heb!

Het was vandaag denk ik avonturendag of zo. Nou alle puppies van Nederland, als jullie vandaag hetzelfde hebben meegemaakt! Tsjonges.

Het begon al dat ik met Cindy meemocht naar de dierenzaak. Weet je wel: dat is zo'n suppermarkt voor hondjes! Of beter nog: een speelgoedwinkel voor hondjes! En weet je wat Cindy daar kocht? Een hele lange riem zodat ik veel verder kan rondspringen als ik aangelijnd ben. Joh, het lijkt wel of er een nieuwe wereld voor me open gaat.

Cindy belde naar mijn baasje en vroeg of ie nog een poosje bij de toren was. Ik voelde het al aankomen: dat wordt lekker dollen daar. Cindy nam me mee in haar auto. Ik kreeg een gloedje nieuw harnas aan. Dat is zon ding dat je om je buik krijgt zodat je niet om kan vallen in de auto. (Wisten jullie dat wel?)

Nou, dolle boel daar. Een heleboel mensen maar er was er eigenlijk maar eentje die het leuk vond om met me te spelen. Die meid heette Jonne of zoiets. Nou meteen weer plaatjes maken van mij hé. Ik word toch wel heel erg beroemd geloof ik.

Na een poosje ging Cindy met me wandelen. Hee, en daar was weer die sloot met heeeel veeeeel water. En Cindy had daar geen erg in. Ikke dus hop in dat water, lachuhhh!

Cindy schrok zich een hoedje en toen ze mij er weer uit wou halen werden haar schoenen helemaal vies. Ja, daar kan ik toch niks aan doen?!

Maar Cindy vond het eigenlijk ook wel grappig. Toen ze met mij naar mijn baasje terugliep zei ze dat ze me mee wou nemen naar de Rooie Plas. Baasje begon meteen te lachten. Wist ik veel wat Rooie Plas is. Maar toen we daar aankwamen toen zag ik het wel, Mwahhh, dat is een grote plas water! En daar mocht ik van Cindy lekker inspringen.

Heey, ik ging me toch een partij koppie onder! Heerlijk, en dat mocht allemaal. Ik ging weer aan de kant en al het zand bleef aan me plakken. Nou, toen gingen we maar weer naar huis. Ik dacht nog: dat wordt weer met de handdoek afwrijven. Bah, heb ik een hekel aan. Maar het werd nog veel anders...

Vrouwtje en Cindy namen me mee naar boven. Best moeilijk hoor, al die trappen omhoog. En toen gingen we een klein kamertje in. Oh mijn goedheid, wat er toen gebeurde?

Er kwam ineens een hele hoop water uit een slang. Gaat mijn vrouwtje me natspuiten en gaat Cindy me inwrijven met een of ander raar ruikend goedje. Dat begint me toch te schuimen! Ik denk: dat gaat helemaal fout. Die troep gaat nooit meer uit mijn vacht.

Nou, dat had ik gedacht. Gaan ze weer spuiten met die slang. Word ik weer helemaal zeiknat.

Komt mijn baasje naar boven, maar niet dat ie me komt redden uit die situatie. Nee, hij moet weer van die foto's maken. En het ergste is, dat ie er dan ook nog bij staat te lachen. De komiek Voorhoofd fronsen

Maar toen ontdekte ik dat je ook kunt proberen om het water uit die slang met mijn bek op te vangen. Tsja, dat was natuurlijk wel weer leuk.

En mijn vrouwtje en Cindy, die had ik nog mooi even te pakken: ik schudde me eens flink uit. Haha, en toen werden ze ook helemaal nat.

 

Oja, ik moet nog wel even iets zeggen over Cindy. Cindy is toch wel heel erg lief voor dieren hoor. Weet je nog ons vriendje Winnie (het dwergkonijntje)? Die is al best een beetje oud en die was een paar weekjes geleden heel erg ziek geworden. De dierendokter (waar ik toen ook bij was met mijn longontsteking), die zelfde dierendokter had al tegen Cindy gezegd dat Winnie wel dood zou gaan. Maar Cindy zei, geef maar een duur middeltje en dan maak ik hem weer beter.

Nou, verhip. Dat is er nog gelukt ook! Winnie lijkt wel weer helemaal beter en zit nou ook weer gewoon in zijn hokje. Knap hé van Cindy! Ik vind haar heel erg lief.

 

P1280749.jpgP1280782.jpgP1280799.jpgP1280800.jpgP1280851.jpgP1280856.jpgP1280858.jpg

Share
Hits: 2252