Zwevend, hopeloos zwevend

Categorie: Voorseizoen 2022 Gepubliceerd: woensdag 16 maart 2022 Geschreven door Kuiko
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het is me niet vaak overkomen maar ditmaal weet ik het gewoon niet. Het is de dag van de gemeenteraadsverkiezingen en ik weet niet op welke club ik ditmaal zal stemmen. Ik ben dus een zwevende kiezer. Een kiezer die op het laatste moment bepaalt wie zijn stem mag vertegenwoordigen. En dan is het natuurlijk nog maar de vraag of veel anderen mijn keuze met mij delen zodat de volksvertegenwoordiger die ik zal kiezen ook inderdaad mee mag regeren in mijn dorp dat toch een stad is en toch ook weer niet en dat dan dus een vrijstaat blijkt maar dat dan ook weer niet meer, want dat vond Napoleon niet goed. Tsjonge een verhaal in wording?

Ik zal mijn lezers niet vermoeien met een uigebreide stemverklaring maar omdat het om lokale politiek gaat, pak ik het onderwerp wat mij het meest heeft bezig gehouden als leidraad.

Het gaat om ons prachtige historische kasteel dat in handen is gevallen van een belegger die met zijn mond rekening houdt met de gevoelens van de lokale bevolking maar daar in de praktijk een loopje mee neemt. Effe zien: de regerende partijen van de afgelopen periode(s) hebben ingestemd met de afbreuk die deze ondernemer heeft ingezet. Zij hoeven dus geen van allen op mijn stem te rekenen. Dan hebben we nog een partij van een dame die al liegt wanneer ze haar mond opentrekt: zij die niemand uitsluit (maar niet wil praten met FvD en PVV) en niemand in de steek laat (PvdA en Groen Links). Nee nee, Daar trappen we niet in. En dat heeft niets met een bepaalde voorkeur te maken, maar juist met de afkeur van leugenaars.

 Dan maar een kandidaat van een partij die niet verantwoordelijk is geweest voor het wanbeleid van afgelopen jaren? Misschien een partij die vorige keer onvoldoende stemmen heeft behaald voor een zetel? Of is dat een verloren stem? Kort en goed: ik zweef dus nog en ik heb nog uren de tijd om tot een keuze te komen.

Een andere keuze is of ik het ondertussen aandurf om er weer eens op uit te trekken. De besmettelijke dagen zijn voorbij, maar ik ben nog niet helemaal klachtenvrij. Ik besluit te gaan maar indien er medespotters zijn zal ik op meer dan ruime afstand blijven.

Ik sta even later op een leeg spottersveldje. Op de toren scan ik de bekende plekken maar ik kan geen valk ontdekken. Dan maar even de overkant van de Loop bekijken: de eeuwige hoop is daar de ijsvogel te zien, maar ook ditmaal heb ik pech. En dan opeens trekt een beweging in de buurt van de toren mijn aandacht: terecht zo blijkt: twee slechtvalken, de een lijkt een beetje groter dan de ander. Zweven in een mooie baltsvlucht bij de toren. De buitencam en de roostercam zouden wellicht iets in beeld kunnen hebben. Ik probeer een paar foto's te maken maar zie dan hoe erg mijn ogen geleden hebben van de chemo's die ik heb gehad. Zowel mijn kijker als het vizier op mijn camera zijn onscherp terwijl ze nog staan zoals ze voorheen ingesteld waren. Ik baal en maak gehaast wat kiekjes in de hoop een of twee van de slechtvalken op de plaat vast te leggen. Het is hopeloos en een beetje van slag besluit ik dan maar te gaan wandelen.

Ik kom tot aan het bruggetje waar de sluis ook nu weer helemaal is neergelaten. En dan voel ik een onaangename aankondiging van een stoelgang die me noopt terug te keren en rap ook.

 Wanneer ik met wat moeite mijn auto bereik ben ik blij dat ik dat gehaald heb, nu is thuiskomen wel haalbaar zo voel ik. Ik keer de auto, balend dat mijn bezoekje niet meer dan een half uurtje kon duren, en zie in de verte de auto van Piet de Hemelsbleekweg oprijden. Ik zwaai even en Piet zwaait terug.

Wanneer ik even later thuis de foto's bekijk zie ik op het andere scherm van mijn PC hoe een valk op het rooster ploft."Ik moest kiezen", verontschuldig ik me tegen mijn beeldscherm.

Zwevend, hopeloos zwevend....

P1240769.jpgP1240773.jpgP1240777.jpg

Hits: 275