Ontwikkelingen

Categorie: Voorseizoen 2021 Gepubliceerd: donderdag 18 februari 2021 Geschreven door Kuiko

Het msyterie van de automatten is inmiddels opgelost. Ze blijken vergeten te zijn door Sjef en Els die met het winterse weer gebruik hebben gemaakt van deze matten om hun zitvlak zo droog mogelijk te houden toen ze voor of na hun gebruikelijke wandeling even pauzeerden. Ik heb met Els afgesproken dat ik bij een volgende gelegenheid de matten wel mee zou nemen en ze bij een ontmoeting bij de toren wel een keer zal afgeven.

De gelegenheid om even te gaan Mortelen is er vandaag. Ik had niet kunnen voorzien welke ontwikkelingen ik in het uurtje zal gaan meemaken.

Ik zet de auto in de berm waar ik van baal dat de paddenschermen nergens zo ver in de berm zijn/worden geplaatst als nu het geval is, bovendien zijn de schermen lang niet zo ver richting de toren geplaatst als juist dit jaar. 

Direct grenzend aan het spottersveld is een open ruimte gemaakt door het prikkeldraad heen en zie ik hoe een "oprit" wordt gemaakt. Een stukje verder zie ik het hek al klaar staan.

Wanneer een van de werkers dichtbij komt vraag ik wat er allemaal gaat gebeuren. Het hek dat voorheen verderop bij de toren stond wordt nu hierheen verzet zodat dit voortaan de toegang wordt naar het veld. Het veld? Dat wordt zoals eerder al door mij gemeld is, een nieuw bos. Voor het spottersveldje zal een stukje open blijven en de rest wordt dus jong bos. Langs de Loop zijn palen uitgezet. Verder zullen de koeien dus voortaan niet meer kunnen komen. De jonge aanplanting zal de nodige jaren wel laten verstrijken voordat er niet meer overheen gekeken kan worden, En positief gedacht zal het mogelijk wel een beetje van de koude wind gaan opvangen in de nabije toekomst. Terwijl de palen voor het hek in de grond geboord worden zie ik hoe het welbekende "geo-cache schatje (o)Pa is een Kanjer" langzaam maar zeker onder een dikke laag zand verdwijnt. 

De valken zijn snel gevonden: koektrommel en rooster. Niks aparts. De valk op de koektrommel lijkt alle bewegingen onder op het veld gade te slaan. Er zijn wat vliegbewegingen maar niet ver van de toren vandaan. Wat me ook opvalt is dat de dakcam weer gemonteerd is, dat zal menigeen met blijdschap vernemen.

Ik besluit om de matten even in de auto te gaan leggen. Dan word ik verzocht de auto elders te parkeren. Ik vraag waarom ditmaal de schermen zowel in breedte als lengte zo ver op de berm geplaatst worden. Het antwoord is zowel kort als bot. "Over een maand zijn ze weer weg en het interesseert meer dat de amfibieën overgezet kunnen worden dan dat jullie je auto daar neer kunnen zetten". Ik ben vandaag minder dan ooit in stemming om welke discussie dan ook aan te gaan en loop terug naar het spottersveldje. Over een half uurtje ben ik weg en tot die tijd zoeken ze het maar uit.

Zoals gezegd zijn de valken wel actief in de lucht maar gebeurt er eigenlijk niks dan wat verplaatsingen. Heel even denk ik het ijsvogeltje te horen maar op de plek waar ik meen dat te horen kan ik het kleine blauw met oranje vogeltje niet ontdekken. Ik probeer de voor- en nadelen van het aan te planten bos af te wegen maar ik heb simpelweg te weinig kennis van de feiten om daar echt iets zinnings over te zeggen. 

Ik kijk op mijn klokje en besluit een paar minuten eerder dan voorgenomen in de auto te stappen om huiswaarts te gaan. Ik keer de auto niet en ga over het hobbelige deel van de weg terug naar huis omdat er gewerkt wordt aan een weghelft van de doorgaande weg in De Mortel. Regendrupjes bevestigen mijn gelijk om iets eerder te vertrekken.

 

Bij het nakijken van de foto's zie ik er één die een beetje photoshop meer dan nodig heeft, maar omdat ik toch het principe om foto's te laten zien zoals ze zijn prevaleer, laat ik ook dit plaatje voor wat het is. Je ziet vanzelf welk plaatje ik bedoel.

P1230626.jpgP1230628.jpgP1230629.jpgP1230630.jpgP1230632.jpgP1230635.jpgP1230636.jpgP1230637.jpgP1230643.jpgP1230651.jpgP1230653.jpgP1230654.jpgP1230655.jpgP1230657.jpgP1230659.jpgP1230661.jpgP1230668.jpg
 

Hits: 377