Notice: Undefined variable: verifyOutput in /customers/c/1/e/kuiko.nl/httpd.www/cms/plugins/system/GoogleAnalytics/GoogleAnalytics.php on line 86 Marko Hietala wat een heftig besluit

Marko Hietala wat een heftig besluit

Categorie: Voorseizoen 2021 Gepubliceerd: donderdag 14 januari 2021 Geschreven door Kuiko
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mijn vaste lezers weten dat ik een enorme fan ben van een Finse symphonic metal band. Het is de band van Floor Janssen, zoals Gijs Staverman tijdens zijn presentatie van Ghost Love Score bij de Top2000 opeens ontdekte. Marko Hietala is de bassist met zijn fantastische stem die menige samenzang met Floor tot een enorm hoogtepunt bij de live-concerten wist te tillen, Marko, de viking met zijn vikingbaard en lange blonde manen, is voor mij meer het gezicht van de band (Nightwish) dan de oprichters Tuomas (Metal Mozart) en de kleine gitarist Empuu tesamen.

Juist deze Marko kondigde gisteren zijn vertrek, en zelfs geheel uit de openbaarheid treden aan voor tenminste een jaar. Het schokte me, maar de psychische grondslag achter deze beslissing begrijp ik als geen ander. Iedereen kent ook wel de verhalen van grootverdieners in de muziek die zelf geen noot bijdragen ten koste van de artiesten zelf. Het verhaal achter Ticketmaster kende ik niet en schokte mij ook. 

Vandaag is hij jarig (55) en vanaf deze anonieme plaats wens ik hem het allerbeste. Ik hoop op zijn terugkeer, zijn "Islander" en zijn perfecte cover van "High Hopes" zijn onnavolgbaar. Net zo als alle samenzangen met Floor in en buiten Nightwish.

Ik ga mijn troost zoeken bij de toren. Ik heb het weerbericht gehoord en weet dat de koude oostenwind guur zal zijn, maar niets zal me tegenhouden om niet tenminste even te gaan Mortelen.

Het voelt meteen guur aan en op de toren kan ik geen valk ontdekken. Mijn zwartwitte das ligt in de auto maar ik weet dat ik mijn handschoenen ben vergeten. Dan maar snel aan de wandel in het bos is het vanzelf ietsje minder koud al zijn de bomen natuurlijk nog niet met een bladerdak bedekt. Bij de zandhoop zie ik de eerste beweging in de Loop. Het zijn twee nijlganzen waarbij de eerste zich lijkt te willen gaan verschuilen terwijl de ander het op een krijsen zet. Kennelijk om de aandacht op zich te vestigen. Hij vliegt blaffend op en ik maak er een paar plaatjes van. De laatste jaren hebben we niet veel van de nijlganzen gezien, ze waren er wel maar veel van een gezond nestje jongen hebben we niet waargenomen. Ik heb altijd gemengde gevoelens of deze vogels die niet inheems zijn nu wel of niet welkom zijn.

Verder gaat de wandeling langs de Loop. Het water klatert bij het bruggetje maar zoals ik eerder al aangaf klinkt het mechanisch en niet "echt" als een waterval. Ik zie in de verte een zilverreiger maar deze schrijdt al snel buiten mijn zicht. Dan opeens een bekend geluid. Slechtvalken begroeten elkaar met een flink gekrijs. Ik zie nog net tussen de kale boomtoppen door hoe er een landt op het dak aan de achterzijde in de buurt van de lage antenne.

Mijn tempo gaat iets omhoog en bij het zijpad probeer ik een betere blik te kunnen werpen, maar nu gaat mijn aandacht naar een grote bonte specht die tegen het licht in van een berk naar een andere boom hopt. Ik probeer foto's te maken maar ik besef dat het hooguit een silhoutbeeld zal worden. Verder gaat het door het slingerpoortje. Bij een van de vele vistrapjes maak ik een minifilmpje om vooral het geraas van de watervalletjes vast te leggen. Dan weer een blik op de toren. De valk zit ongunstig tussen de antenne en het hek waardoor hij niet fraai op de foto te zetten is.

De kou krijgt me in zijn greep. Ik heb er toch wel spijt van dat ik geen handschoenen bij me heb en besluit maar terug te keren naar het bos. Ik zie de zilverreiger nog steeds schrijden en maak me dan op weg naar het bruggetje. In de verte zie ik iets wits. Mijn kijker vertelt me dat er een tweede zilverreiger in de buurt zit. Ik ga niet over het bruggetje want de kou begint het te winnen van de zin om langer te blijven. Bij het spottersveldje doe ik nog een poging om de tweede valk te ontdekken, maar dat lukt me niet. Op de toren kan ik niet kijken dus neem ik maar aan dat daar de andere zit.

Wanner ik het portier van de auto sluit voel ik het comfortabele van niet in de wind zijn. Ik keer de auto en zet koers naar Home. Zeker niet ontevreden. Thuis ga ik maar weer eens een elpee opzetten... van Nightwish natuurlijk... met Marko en met Floor...

 

P1230448.jpgP1230451.jpgP1230452.jpgP1230453.jpgP1230454.jpgP1230459.jpgP1230463.jpgP1230465.jpgP1230466.jpgP1230469.jpgP1230472.jpg
 

 

  


AdmirorGallery 5.2.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.
Hits: 441