EXO en EXP samen op de eerste

Categorie: Juvenielen 2020 Gepubliceerd: donderdag 04 juni 2020 Geschreven door Kuiko

Tijdens een vlugge glimp op BDL zie ik stomtoevallig dat er gesproken wordt over EXO die gevlogen is. Ik bekijk het filmpje van Aaltje en zie hoe dat ging en tot mijn verrassing ging ook het (rest)prooitje mee naar onder. En was ik al nieuwsgierig waar EXP vandaag zal zijn, met EXO op onbekende bestemming wordt de nieuwsgierigheid alleen maar groter.

Ik moet nog tanken (6 x minder dan normaal is ting ting ting 450 euro minder dan normaal) en wanneer je dan toch.... maar dan start de al verwachte plensbui en die is niet mals en lijkt voorlopig ook geen zin te hebben om te minderen. 

Maar als ik er dan toch uit ga om te tanken dan.... "laat ik mijn camera dan toch maar meenemen, voor alle zekerheid".

Haha, het plan om te gaan is allang in mijn brein gemaakt en geen tsunami gaat me tegenhouden.

Op een modderige berm bij het spottersveldje stap ik uit. Ik leg een doekje op mijn camera om die enigszins te beschermen tegen de regen. Gaat weinig helpen.

"Koektrommel, dat is een, volwassene"

"Eerste ring: juveniel links, juveniel rechts, dat zijn twee juvies"

"Betonnen dakrand voet hoge antenne: volwassene twee"

"Nestkast, dat zijn de laatste twee juvies"

Alles is gevonden, alles lijkt in goede gezondheid. Ik kan wel even naar de chat.

Ik zie buurman Hans, hij is laaiend: "ze hebben de Loop leeggetrokken, ik ben er helemaal klaar mee, ik ga nog hogerop". Hans is heel erg betrokken bij het leven in de Loop en kan er heel slecht tegen wanneer de Loop leeggetrokken wordt wanneer dat niet nodig is. Hij briest en gaat op onderzoek uit of het weer stroomt.

De valk op de koektrommel vertrekt en maakt een paar flinke scheervluchten langs de toren. Hij lijkt zijn/haar kids op te dwepen om tot actie over te gaan. Dan een vreemde beweging alsof hij zich tegen de wand van de toren boven de vierde ring te pletter wil vliegen, dan remt hij en landt op het vensterbankje van het raampje met een soort lamellen. Die zag ik niet aankomen al is het niet de eerste keer dat we daar een valk hebben zien zitten.

Een van de juvies op de onderste ring is verdwenen, maar ik laat me niet verleiden om door dit geplens op zoek te gaan naar welke zijkant dan ook. En dan is ook de tweede kleine op de ring foetsie. 

Een konijntje zit drijfnat in het veld, ik voel een soort van verbondenheid. Maar ik heb een auto waar ik mee weg kan en dat doe ik dan ook maar...

 

P1210227.jpgP1210228.jpgP1210229.jpgP1210230.jpgP1210236.jpgP1210239.jpgP1210240.jpgP1210243.jpg

 

Hits: 1004