Wachten op vuurwerk

Categorie: Juvenielen 2020 Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 Geschreven door Kuiko

Gisteren heb ik genoten van een concert van Led Zeppelin. Het zijn opnames van 2007 maar ze werden gisteren live-gestreamd op het kanaal van de Britse band die iedereen wel kent van "Stairway to heaven". Het waren opnames van 13 jaar geleden maar ook toen waren de heren al op leeftijd. De kwaliteit werd van nummer tot nummer beter en met 60000 gelijktijdige kijkers over de hele wereld waande ik me aanwezig bij de concert.

Wanneer dan de Hop verschijnt bij de beelden van de slechtvalken kun je je alleen maar afvragen: "waarom toch"?

Ik heb uitgebreid gesport vanmorgen en dus was de gang naar De Mortel laat. De juvies liggen lang verspreid over de bodem van de nestkast dus veel activiteit moet nog komen. Wanneer precies op het verkeerde moment wordt ingezoomd wanneer de EXP het rooster weer verlaat besluit ik het zelf maar eens met mijn eigen "zoom" te gaan proberen.

Johan en Gerrit zijn me voor en weten te melden dat er nog weinig actie is geweest. Gelukkig heb ik dus niks gemist. Wanneer even later een stel op het veldje komt moet ik even schakelen: "Deufke?" Alleen bij de kijkers van het eerste uur zal er nu een lampje gaan branden. Maar "Deufke" is Anita en wanneer we het gisteren in de BDL chat nog even hebben gehad ove Sjeik Cloud en zijn Harem, dan hebben we met Deufke een van de "haremdames" te pakken. (Wie nu denkt: "wat raaskalt die Kuiko nu weer allemaal"?, moet deze zinnetjes maar als onbeduidend overslaan, voor anderen betekent het het weerzien van een oude bekende).

Er gebeurt opvallend weinig vandaag. De ouders zien we eigenlijk ook maar even en verder mag de buizerd rustig zijn rondjes draaien. (Is ie nu veel lager dan anders?)

Pas wanneer we een plotselinge en felle reactie vanaf de toren zien en we in eerste instantie aan een derde valk denken, veren Gerrit, Piet en ik op: er staat wat te gebeuren. Piet ziet als eerste dat de derde een flinke meeuw is die fel wordt bestookt. Het doet me meteen aan de aanval op de buizerd denken die ook zo plotseling en fel daar was.

Wanneer een van de valken (ik gok dat het M is) wat verder uitwijkt besluit ik hem te volgen voor de aanzet voor de volgende aanval. Verkeerde keuze, deze valk zet de aanval niet door. De andere kan ik dan niet meer vinden ondanks de aanwijzingen van mijn companen.

Even later dan een volgend hoogtepunt, (ik sla alle brandweersirenes op weg naar de bosbrand bij De Rips even over) het moet wel EXP zijn die een demonstratie ik-klapper-als-een-gek-en-ga-zo-vliegen aan het publiek presenteert. Hij zet helaas toch niet door.

Een duif blijkt geen duif maar een torenvalk, maar is geen torenvalk maar is een sperwertje komt voorbij. Niet heel bijzonder, maar het geeft aan dat het niet heel erg moeilijk is om je te vergissen wanneer een vogel voorbijkomt met bijzondere lichtinvallen. (Vandaag geen echt fijn fotoweer ondanks het zonnetje)

En dan is daar de volgende scene die ons kijkers aan de grond doet opveren: "prooi, een grote". Wie het eerste roept weet ik al niet meer maar dat er een dikke duif bungelt aan de klauwen van de valk is duidelijk. De landing is ergens op de tweede ring, maar wel buiten ons zicht. Die gaat even snel wat voorplukken en dan zien we de maaltijd zo wel op het rooster verschijnen denken we.

Maar dat laatste valt tegen. We verbazen ons dat het zo lang duurt terwijl we er zo zeker van zijn dat deze prooi er is. Het lijkt eergisteren wel toen de prooi ook maar niet gebracht werd. Egoïsme van een ouder? Eerst ikke en de rest kan stikke?

Niet alleen de kids hebben honger... ik ga zelf ook de inwendige mens maar eens versterken...

P1200893.jpgP1200894.jpgP1200895.jpgP1200897.jpgP1200899.jpgP1200901.jpgP1200902.jpgP1200903.jpgP1200906.jpgP1200907.jpgP1200908.jpgP1200910.jpgP1200914.jpgP1200922.jpgP1200924.jpgP1200925.jpgP1200926.jpgP1200930.jpgP1200932.jpg

Hits: 770