Technische Ruimte

Categorie: Februari 2018 Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 Geschreven door Kuiko
(Leestijd: 2 - 4 minuten)

Hoewel de refresh weer gedeeltelijk loopt kan ik geen valk ontdekken via de webcams. Ondertussen is het zonnetje hard bezig om mijn bevroren autoruiten te ontdooien en dus zie ik wel mogelijkheden om even te gaan Mortelen. Niet te lang want ik meen te weten dat de carnavalsoptocht in De Mortel altijd op maandag is en daar wil ik niet achter zitten.

Het ijs op mijn autoruiten laat zich makkelijk door mijn trekkertje weghalen en even later ben ik al op weg. Ik herinner me dat ik op de terugweg nog even langs de apotheek moet dus moet ik een beetje op de tijd letten.

De Mortel is nog in rust. Weinig tekenen dat hier elk moment de start voor een optocht zal plaatsvinden. Vergis is me in de dag? Een enkele wandelaar, verkleed, kuiert door de straat. Hij maakt geen wakkere indruk. Mogelijk zit er nog wat bier van gisteren in de weg. Ik ken het gevoel al kan ik niet zeggen dat ik gisteren tegen limieten ben gegaan. De biertjes in de zaal waar we gisteren zijn geweest bevielen slecht. Ik zal het merk niet noemen maar ik ga daar in elk geval niet terug. Geef mij maar liever het enig echte Liessentse bier van d'n braauwer. 

Ik tuur omhoog naar de toren. Even maakt zich vette ontevredenheid van me meester. Ik kan geen slechtvalk ontdekken. Heb ik alle plekjes gehad? Ja toch? Of toch niet? Nogmaals scan ik de toren. Niks, of... verhip daar zit ie. Ik denk dat het VM is die onverwacht in het raampje van de Technische Ruimte zit. Hoewel het niet helemaal voor het eerst is, komt het niet zo vaak voor dat daar een van de valken zit.

Het is met de kou wel te doen wanneer het zonnetje vol schijnt en de wind even gaat liggen, maar dat verandert heel snel wanneer een wolkje voor de zon schuift en de wind opeens toeneemt. Jemig wat is het dan opeens koud. Ik schuil even achter het bankje zodat in elk geval mijn benen niet vol in de wind staan. Ik kijk naar de kant van de weg en zoek een betere schutplaats. Dan opeens zie ik dat de valk in het raampje wat beweegt. "Die gaat vertrekken", voorspel ik en onmiddellijk krijg ik gelijk. Een tweede valk doemt opeens op. Er worden rondjes gecirkeld waarbij VM pardoes in de nestkast duikt. De ander blijft nog even cirkelen en landt dan in de buurt van de wiphoek. De wind waait nog kouder. Ik verlaat het spottersveldje en zoek wat beschutting achter een wat hogere brem. Het helpt weinig, maar dan komt de zon weer door. Mijn benen warmen meteen al wat op, zeker wanneer de wind dan ook weer gaat liggen. 

Als een raket komt VM uit de nestkast en VV blijft een paar meters van de wiphoek zitten. Dan zie ik hoe VM steeds meer naar die plek aanstuurt en jawel (ik klik vrij goed) lijkt de wip in de maak, maar.... hahaha hij MIST. Hij zit echt decimeters mis en trekt gauw omhoog om niet tegen het hek te knallen. Ik moet zo lachen dat mijn camera schudt bij de volgende plaatjes. 

De valk lijkt zich te schamen en keert terug naar het raampje bij de T.R. 

Weer steekt de wind op en weer schuift een wolk voor de zon. Ik loop een meter of vijf naar achteren om zoek naar een betere schuilplek. Wanneer ik me omdraai is zowel het raampje als de wiphoek leeg. Ik ga het spottersveld nog een keer op in de hoop ze ergens in de lucht nog te kunnen ontdekken. Dat lukt niet en dan besluit ik dat het wel genoeg is voor nu.

P1170304.jpgP1170306.jpgP1170312.jpgP1170317.jpgP1170321.jpgP1170323.jpgP1170327.jpgP1170328.jpgP1170331.JPGP1170332.JPGP1170333.JPGP1170334.JPG

 

Share
Hits: 574